Álomszép mesepark

A Fekete István – Molnár Gábor Meseparkról álmodom…

Ebben a meseparkban nem csak multimédiás szoba és játszószoba lenne, hanem Kis-Balaton- és Amazonas ház is, ahol akváriumokban, terráriumokban láthatnám a jellegzetes állatokat, megcsodálhatnám a növényeket, az ott élő emberek különleges eszközeit. Így aztán, ha esne az eső vagy a hó, akkor sem maradnék élmény nélkül. Egész évben érdemes lenne betérnem, mint ahogy a strandra is, ahol működne az annak idején második ütemként tervezett rehabilitációs- és fitness-wellness részleg. Álmomban a szülők könnyedén ki tudnák fizetni a mesepark kedvezményes családi belépőjének 5000 Ft-os árát, így aztán évente lenne 60 ezer látogató, meg persze születne elegendő számú gyerek a békésen együtt élő családokban.

Ebben az álomban jutna pénz az óvoda műpadlójának kicserélésére, sőt, az ablakokra is, hogy ne fújjon át az épületen a szél. Az idősek is jobban éreznék magukat. Nem panaszkodnának, hogy a kisbolt megszűnt mellettük, mert lenne megfelelő buszjárat, amivel fájós lábbal is eljuthatnának a szupermarketbe, a kórházi szakrendelésre, netán a vasárnapi misére és haza. Az orvosi vizsgálatra, kezelésre sem kellene hónapokat várni senkinek. Álmomban attól sem félnének a tisztességes emberek, hogy kirabolják, összeverik őket, ráadásul korrupt politikusok ellopják a befizetett adójukat. A fiataloknak sem kellene külföldön munkát keresniük, mert az álmomban létező ajkai meseparkban, aki akarna, az dolgozhatna. Nem lenne kétezer feletti regisztrált munkanélküli, mert többségük munkába állhatna úgy, ahogyan évekkel ezelőtt.

Ebben az álomban még a vállalkozók is kapnának megrendeléseket, aztán az elvégzett munkájukért időben fizetséget. Sőt, álmomban sem mi magunk, sem az önkormányzat, sem az állam nem úszna az adósságban…

Hartinger Ottó

Forrás: www.ajkanet.hu/~hartinger/