Környezetvédelmi Bizottság K.O.

A Környezetvédelmi és Városszépítő Bizottság 2006. október 27-én alakult, 2010. február 18. napjával megszűnt, illetve a szocialisták által megszüntetésre került. Élt 41 hónapot.
A rövid „sírfelirat” után lássuk a valóságot.

A napirend előterjesztője Schwartz Béla szocialista polgármester a bizottság megszüntetését takarékossági okokkal indokolta. A valós ok ennél persze egyszerűbb. Politikai bosszú Stolár Mihály fidesz-es önkormányzati képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke ellen. A város alpolgármestere Dr. Horváth József ezt igyekezett cáfolni a város lapjában, amely az utóbbi időben kézivezérelt propaganda szócsővé vált.
Sajnos már többször bebizonyosodott, hogy ők sohasem azt mondják, amit gondolnak, illetve soha nem gondolják azt, amit mondanak.
Ugyanezen testületi ülésen Ajka Város Alapítvány kuratóriuma tagjainak tiszteletdíjáról is döntés született. Ezen megtisztelő munkát az elmúlt évtizedekben ellenszolgáltatás nélkül végezték a kuratórium tagjai és megtiszteltetésnek vették a feladatot. Takarékosságról nem is érdemes tovább beszélni.
A kételkedés joga mindenkit megillet. Így talán más oka is lehetett a döntésnek. Lehet, hogy a környezetvédelem felesleges volta, a szükségtelenül aggályoskodók negligálása.
A környezetvédelem persze tudjuk, hogy a szocialistáknak soha nem volt erőssége, sem a múltban, sem a jelenben. Ezt a kormányzati kvótabiznisz is bizonyítja.
Az értékvesztett szocialista frakció számára a környezetvédelem felesleges rossz. Úgy tűnik e téren is utat tévesztettek, de lehet hogy jobb volt a „piszkos tizenkettőben” lubickolni.